torsdag 12 april 2012

Stigande huspriser i Malmö.

Priserna på småhus var oförändrade på riksnivå under första kvartalet 2012, i jämförelse med fjärde kvartalet 2011. På årsbasis, första kvartalet 2012 jämfört med första kvartalet 2011, sjönk priserna med drygt 2 procent.

I 9 av 21 län steg priserna mellan de två senaste kvartalen. Den största procentuella prisuppgången återfinns i Blekinge län med 6 procent. I storstadsregionerna Stor-Stockholm och Stor-Malmö steg huspriserna mellan 2 och 3 procent, medan priserna i Stor-Göteborg sjönk med 1 procent.

På årsbasis, första kvartalet 2012 jämfört med motsvarande kvartal ett år tidigare, sjönk priserna i samtliga storstadsregioner mellan 1 och 5 procent.
Under årets första kvartal var medelpriset för en småhusfastighet i samtliga län över 1 miljon kronor, medan medelpriset för hela landet var drygt 2,1 miljoner kronor.

För närvarande råder kraftig eftersläpning för Fastighetsinskrivningen vid Lantmäteriet. Flertalet av de redovisade köpen under senaste tremånadersperioden avser därför månaderna januari – februari 2012. Eftersläpningen är som kraftigast i mars, men även för februari är eftersläpningen stor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar