måndag 11 juni 2012

Småhuspriserna sjönk med 1 % i Stor-Malmö.

Priserna på småhus sjönk med 1 procent under den senaste tvåmånadersperioden (mars – april 2012) jämfört med tremånadersperioden innan (december 2011 – februari 2012). På årsbasis, den senaste tvåmånadersperioden jämfört med tremånadersperioden föregående år (mars – maj 2011), har priserna sjunkit med 4 procent.
 
För närvarande är det stor eftersläpning vid Lantmäteriets fastighetsinskrivning, vilket gör att senaste perioden redovisas som två månader istället för tre som det brukar vara.
Under den senaste tvåmånadersperioden jämfört med tremånadersperioden innan sjönk priserna på småhus i 11 av 21 län. Den största prisnedgången redovisas i Jämtlands län med 7 procent, följt av Norrbottens län med 6 procent. I storstadsregionerna Stor-Stockholm och Stor-Malmö sjönk priserna med 1 procent, medan de vara oförändrade i Stor-Göteborg.
På årsbasis sjönk priserna i 20 av 21 län. Den största prisnedgången redovisas i Kalmar län med 11 procent, följt av Uppsala län med 8 procent. I samtliga storstadsregioner sjönk priserna.
Det genomsnittliga priset för en småhusfastighet i landet var drygt 2 miljoner kronor under den senaste tvåmånadersperioden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar